Δευτέρα, Ιούλιος 22, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 14:34

Δράση του Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Βέροιας στο Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας

Το Βοήθεια στο Σπίτι Βεργίνας του  τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής  και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Βέροιας, υλοποίησε την Παρασκευή 31 Μάϊου 2024 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Βεργίνας με θέμα «Μαθαίνω για τη Νόσο Αλτσχάιμερ: Γιατί η γιαγιά μουδε θυμάται το όνομά μου;».

Στόχος η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση των παιδιών αναφορικά με τη νόσο. Μέσα από μία ιστορία με κεντρικό ήρωα τον 8χρονο Ιάσονα που μαθαίνει ότι η γιαγιά του έχει Αλτσχάιμερ , τα παιδιά μαθαίνουν βασικές πληροφορίες για τα συμπτώματα της νόσου Αλτσχάιμερ και παίρνουν ειλικρινής απαντήσεις τους. Επίσης , διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να περάσουν καλά με τον παππού ή την γιαγιά που έχει Αλτσχάιμερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι, τα μικρά μυστικά που κάνουν τη επικοινωνία με τον ηλικιωμένο που ξεχνά ευκολότερη.

Στη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά με την καθοδήγηση των συντονιστών την κα Πασχαλίδου Ελισάβετ Ψυχολόγο , την Ακρίβου Μαρία Νοσηλεύτρια και την Βαρβεσιώτη Καλλιόπη οικογενειακή Βοηθό έπαιξαν παιχνίδια και ασκήσεις μνήμης με ενθουσιασμό,  έθεσαν τα ερωτήματα τους και ανέφεραν ακόμη και προσωπικές εμπειρίες.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του σχολείου για την πρόσκληση και τους δασκάλους για την υπέροχη φιλοξενία και συνεργασία.